Direktlänk till inlägg 12 november 2012

Hygien kontroll med UV lampan

Av alexander - 12 november 2012 08:33

UV - Lampan VU Visable - UV ljus för kontroll
av hygien bla.


Med denna uv lampan som heter UVisable kan man kontrollera att man verkligen har gjort rent på de underlag man rengjort ( motorisk rengöring o sprit ) så på så sätt får man faktist en  kontroll på att de verkligen fungerar på så sätt att man fastställer med synbart resultat.
ovan bild ( Hantag i plast - var inte så bra resultat ! , Metall yta gott resultat , metall hållare för sprit gott resultat )

Då vi gjorde testen uppgick de oxå för oss att metall ytor var lättare att göra rent , medans plastytor var besvärligare pga att den var en annan yta. Då vi ändå rengjorde ytan på så sätt , så fick vi nog använda en längre motorisk verkan av spriten o mera gnuggande på en plastyta, så jag föredar rena metallytor eller andra ytor som fungerar men de är lättast på plana ytor.


Med denna utrustning vi använde kan man kontrollera enkelt med hygien och denna lampa har vi vid synbart bra undervisning hos oss så som Hygien sköterskorna har den med sig i sin utbildning.
Men varav jag vill nämna detta hjälpmedel som borde finnas på varje sterilcentral som ett hjälp medel eller inte daglig kontroll men i alla fall ett uppmätt kontroll system då man säger - smutts syns inte men uppenbart så gör de detta med hjälpmedel som är så viktiga faktorer i vår framtida yrke som  instrument & steriltekniker.


Med detta vill jag säga hur viktigt de är med alla hjälpmedel som på rätt sätt kan användas i undervisning man kan oxå på så sätt förbätra ett redan bra arbete o bli ännu bättre.


/ Måndag 12/ 11 2012 - Vid pennan Alexander

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av alexander - 7 januari 2020 09:57


vad tycker ni själva om denna överskriften ?    kan man använda sterilt vatten på operations salen o lägga de smutsiga instrumenten i detta i stället som de ofta gör att lägga dem i koksalt , som ni säkert känner till så har koksalt o instrumeten...

Av alexander - 7 januari 2020 09:41

en bra film med 360 vy du kan alltså peka med musen o röra dig fritt i videons utrymme , du ser allt för att skapa en vy av sterilen  ...

Av alexander - 7 januari 2020 09:34

stegen på steril centralen karolinska universitets sjukhuset . Bra klipp o lära av lite hur de ser ut.             ...

Av alexander - 7 januari 2020 09:29

  Detta klipp är lite föråldrat , taget från nätet ,men ett framtidsyrke i tiden 2020 , behövs vi ännu mera eftersom många är ute behöver lyfta kunskapen. va stolt över ditt val - steriltekniker 2020 ! Idag har vi många i vårat avlånga land som ...

Presentation


Kolla in min presentation.

2013 några månader in på kursen och man är ute på sin första Lia som är på sina sista dagar , en konstig känsla men så meningsfull tid, praktiken är minst sagt lika viktig som teorin men går hand i hand med varandra.

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Utbildning steriltekniker

Facklänkar

Välkommen till sterilhörnan

Några saker som jag tycker är viktiga avsnitt i vårt område. 
*Basal vård hygien -

* Transport av sterilt gods ,' att denna körs av utbildad personal. internt o externt.  
* lära om microbiologi och odling av bakterier. Dessa är bra så länge de "inte är på fel ställe" som ex vid ett sticksår , eller om man får vinterkräksjukan är den extremt smittsam i droppform. 

* Kroppen ph 7 , bakterier trivs o förökar sig inom o på oss, vid fuktig o varm miljö o näring , naturligtvis.  

 

Jobb inom steriltekiker

skriva i gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards